вівторок, 13 жовтня 2009 08:38

За спам будуть суворіше карати

За спам будуть суворіше карати
Єврокомісія закликала країни ЄС об"єднатися у боротьбі зі спамом і посилити закони проти небажаної кореспонденції.

Європейська Комісія заявила про те, що країнам Євросоюзу слід вживати більш рішучі дії для боротьби зі спамом, а почати слід з прийняття більш зручних для цього законів і координації спільних зусиль у цій сфері.

За даними нового дослідження Єврокомісії, у Великобританії існує порівняно мало законів і процедур для боротьби з поширенням спаму та шкідливих програм, хоча уряд уже має досвід спільної роботи з інтернет-провайдерами та компаніями над цією проблемою.

"Хоча законодавча база для боротьби зі спамом вже була прийнята, санкції проти розповсюджувачів небажаної кореспонденції обмежені, а органам, які займаються контролем над дотриманням правил, що стосуються спаму, виділяється мало ресурсів. На сьогоднішній день, не виявлено випадків судового переслідування спамерів", - йдеться у звіті.

За словами Вів"єн Редінг (Viviane Reding), комісара ЄС з питань інформаційного суспільства та засобів масової інформації, більшість громадян країн ЄС все ще отримують спам, незважаючи на те, що закони проти таких розсилок були прийняті сім років тому, повідомляє Reuters.

За матеріалом: CNews

Зараз ви читаєте новину «За спам будуть суворіше карати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі