середа, 16 січня 2008 17:44

За шість днів ДАІ позбавило водійських прав більше 4 тис чоловік

За шість днів оперативних заходів співробітників Державтоінспекції на українських дорогах суди позбавили водійських прав більше 4 тис. чоловік.

Як розповів в середу на брифінгу в Києві заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Савченко, відповідне розпорядження в Міністерстві внутрішніх справ є.

Разом з тим він відзначив, що права у водіїв вилучаються тільки за рішенням суду, проте А.Савченко підкреслив, що навіть якщо є випадки вилучення прав до рішення суду, то це не сперечить Кодексу про адміністративні правопорушення.

"Ми намагаємося довести порушникам, що у нас є право застосовувати заходи до порушників", - підкреслив А.Савченко.

За його словами, до суду в терміновому порядку передаються адміністративні справи тоді, коли є грубі порушення правил дорожнього руху. Широкомасштабні оперативно-профілактичний заходи триватимуть з 10 січня по 10 лютого поточного року. Проте, як підкреслив присутній на брифінгу начальник департаменту Державтоінспекції Сергій Коломієць, це "не одноразова акція" і подібне відбуватиметься і надалі.

Серед грубих правопорушень, за які вилучаються права судами С. Коломиєць назвав водіння транспортним засобом в нетверезому стані, проїзд залізничного полотна, зникнення з місця ДТП і створення аварійної ситуації.

Минулого року було зареєстровано більше 62 тис. ДТП, в яких загинуло 9481 людина і більше 77 тис. отримали травми. За словами С. Коломийця, "такого зростання аварійності не було за всю історію України", повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «За шість днів ДАІ позбавило водійських прав більше 4 тис чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі