середа, 16 січня 2008 14:43

За розпалювання національної ворожнечі одесит отримав 4 роки в"язниці

Вступив в силу вирок жителеві Одеської області за посягання на територіальну цілісність України.

Як повідомила в середу на брифінгу в Києві керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко, вступив в силу вирок Печерського районного суду Києва (суд виніс вирок в кінці грудня, який зараз вступив в силу відносно громадянина, що закликав до озброєного повстання і посягання на територіальну цілісність держави).

М.Остапенко нагадала, що суд визнав жителя Одеської області винним в розповсюдженні матеріалів із закликами до здійснення дій з метою зміни територіальних меж України, а також за розпалювання національної і релігійної ворожнечі.

За її словами, 43-річний зловмисник за допомогою електронної техніки в одному з комп"ютерних клубів Києва виготовив близько 7 тис. листівок і брошур від імені неіснуючої організації - якоїсь "Російської православно-монархічної партії". Цю продукцію він поширював в різних районах столиці, в місцях масового скупчення людей.

У листівках автор закликав до знищення незалежності України, до озброєного повстання з метою зміни меж України, а також до фізичного знищення осіб єврейської національності. Громадяни, які стали свідком цього, повідомили СБУ і ця людина був затриманий. У суді він повністю визнав свою провину і, не дивлячись на те, що покаявся, суд засудив його до позбавлення волі на 4 роки з відстроченням виконання покарання в 2 роки, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «За розпалювання національної ворожнечі одесит отримав 4 роки в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі