понеділок, 08 лютого 2010 13:21

За неприбраний сніг киянам повернули по 3-7 гривень

За неприбраний сніг киянам повернули по 3-7 гривень

Столичне КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ) після проведення перерахунку квартплати за неприбраний сніг зменшив суму оплати на 3-7 грн.

У ГІОЦ стверджують, що кияни не правильно зрозуміли Леоніда Черновецького, який днями заявив про перерахунок квартплати усім киянам.

"Перерахунок за січень був зроблений мешканцям тільки тих будинків, які надали документацію, що підтверджує, що у них прибирали неякісно — листи мешканців з підписами, фото двору", — розповів виданню голова КП Станіслав Каплуненко.

За його словами, в окремих випадках економія складала 50—60 грн. і навіть були випадки, коли прибирання прибудинкової території повністю виключали з квартплати.

Разом з тим перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, що перерахунок робився і тим, хто не писав скарги в ЖЕКи.

"Спеціальна житлокомінспекція обійшла всі будинки з перевіркою, склала акти. Там, де побачили порушення, автоматично зробили перерахунок. Але десь було все нормально, коли вони приходили", — пояснив Голубченко.

За його словами, столичні чиновники розраховували, що квартплата після перерахунку "схудне" на 20—40 гривень.

"Там, де вийшло менше 10 гривень, потрібно дивитися окремо, адже кожен будинок особливий і міра його неприбраності була різною. Крім того, перерахунок не робився в кооперативах і ТСББ — це їх справи", — уточнив Голубченко.

"Це просто смішно! Ходити біля будинку було неможливо, а вони відняли з квартплати 6 гривень 47 копійок!" — незадоволений житель Оболоні Вячеслав Діденко.

В Ольги Никифорової, яка живе на Нивках, економія склала лише 3 гривні. А в сусідньому будинку на Блюхера, 7, тариф не думали перераховувати.

За словами правозахисника Едуарда Багірова, якщо квартплату не перерахували, добитися змін в платежці ще можна: "Згідно із законом, людина може протягом трьох років подавати скарги. Правда, потрібно довести, що послугу не надавали".

Для цього треба надати фото заметів і льоду під будинком, а також написати колективну скаргу в ЖЕК, райадміністрацію і житлово-комунальну інспекцію.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «За неприбраний сніг киянам повернули по 3-7 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі