вівторок, 11 листопада 2008 13:18

За кредитні борги житло забиратимуть "без суду і слідства"

Благодійні боргові організації піддали критиці рішення Високого суду Англії, яке дозволить тепер позикодавцям віднімати будинки їхніх клієнтів через несплату кредиту без звертання за рішенням до суду.

Високий суд підтримав рішення акцептної компанії корпорації "Дженерал Моторс" відібрати нерухомість у позичальника та продати її. Він підтвердив, що іпотечні позикодавці можуть продавати будинки позичальників, якщо останні затримали виплату кредиту на два місяці, без рішення суду про поновлення в правах.

Експерти наголошують, що рішення Суду створює небезпечний прецидент, дозволяючи іпотечним позикодавцям поновлювати права на власність за одним бажанням без застосування відповідної системи "затримок і противаг".

Міністр Юстицій зазначив, що ця судова справа підтвердила багатолітнє право іпотечного позикодавця продавати закладене житло без звернення до суду, яке датується ще 1925 роком.

Рішення суду припало на той час, коли кількість іпотечних боржників невпинно зростає. Очікується, що передача невиплаченої нерухомості банкам та іншим позикодавцям зросте на 50%, до 45.000 будинків за цей рік.

Місяць тому прем"єр Англії Гордон Браун оголосив нові правила, які вимагали від позикодавців звертатися до різних способів погашення кредитів, вважаючи звернення до суду за дозволом відібрати невиплачене майно останньою альтернативою. Все ж багато банків досі звинувачують у агресивній політиці поновлення прав власності, повідомляє Telegraph

Зараз ви читаєте новину «За кредитні борги житло забиратимуть "без суду і слідства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі