неділя, 13 листопада 2011 15:38

За дві години дайвери у Черкасах витягли з дна Дніпра тонну сміття
5

Фото: ФОТО автора

12 листопада у Черкасах в районі Річкового порту любителі дайвінгу та підводного полювання прибрали дно Дніпра та берег від сміття.

Річку прибирали п'ятнадцять водолазів. У човен викидали все, що дістали з дна.

Серед підводних трофеїв – автомобільні шини та покришки, пластикові пляшки, бетонні урни і стара кравчучка. Також були знайдені чиїсь ключі, нашийник для собаки, різноманітне рибальське приладдя та бочка з-під мастила.

Не зважаючи на те, що температура повітря була +3-+4 градуси, драйвери перебували у воді дві години. За цей час водолази підняли на поверхню майже тонну сміття, яке вивезли вантажівкою.

Роботи з очищення прибережного дна Дніпра проходили у формі змагань. Перемогу обіцяли тому, хто знайде найбільш унікальний підводний трофей.

Головний приз змагань – нову маску – отримав підводний мисливець Віталій. Він знайшов золоту обручку.

Захід відбувся за ініціативи Всеукраїнського громадського об'єднання підводних мисливців та рибалок з нагоди Дня довкілля.

За словами його представника Іллі Слободяника, стан берегової смуги та дна річки Дніпро сьогодні викликає серйозне занепокоєння, зважаючи на купи сміття та битого скла. І якщо безпосередньо територія пірса прибирається, то ось щодо річкового дна – ситуація протилежна. Такі ж акції з прибирання пройшли у Києві та Дніпропетровську.

Зараз ви читаєте новину «За дві години дайвери у Черкасах витягли з дна Дніпра тонну сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі