четвер, 13 грудня 2007 10:19

За бен Ладена США дадуть $ 50 млн

За бен Ладена США дадуть $ 50 млн
Палата представників конгресу США підвищила розмір винагороди за піймання Усами бен Ладена до $ 50 млн. Відповідне положення включене в текст законопроекту про оборонні витрати США на 2008 рік в розмірі $ 696,4 млрд, схваленого конгресменами на засіданні увечері в середу при 370 голосах "за" і 49 "проти".

"Держсекретар США може дозволити виплату винагороди в розмірі $ 50 млн за піймання, знищення або інформацію, наслідком якої буде піймання або знищення Усами бен Ладена", - йдеться у тексті затвердженого законопроекту.

У документі також зазначено, що не пізніше, ніж через 90 днів після набуття чинності цього законопроекту  міністр оборони США, директор національної розвідки США і держсекретар США повинні подати у конгрес спільну доповідь про "просування у зусиллях, направлених на те, щоб Усама бен Ладен та інші лідери "Аль-Каїди" постали перед правосуддям".

У цій доповіді повинна бути також представлена "оцінка можливого місцезнаходження терористичних лідерів, включаючи Усаму бен Ладена, Аймана аз-Завахірі та інших ключових лідерів "Аль-Каїди", йдеться у законопроекті.

У даний час за голову Усами бен Ладена держдепартамент США офіційно пропонує нагороду в розмірі $ 25 млн. За даними ФБР США, ще $ 2 млн. пропонуються по лінії Асоціації повітряного транспорту США.

Законопроект про оборонні витрати на 2008 рік, в який включений розділ про збільшення нагороди за голову бен Ладена, був схвалений погоджувальною комісією обох палат ще у минулий четвер. Після затвердження у середу палатою представників до кінця тижня він буде у ході технічного голосування прийнятий сенатом США і відразу піде на підпис президентові Джорджу Бушу, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «За бен Ладена США дадуть $ 50 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі