неділя, 25 жовтня 2015 05:17

За $ 32 тисячі продали знімок айсберга, який зіткнувся з "Титаніком"

На аукціоні в британському Уілтширі фотографія айсберга, який імовірно став причиною загибелі "Титаніка", пішла з молотка за 21 тисячі фунтів стерлінгів ($ 32,3 тис.).

Про це повідомляє Lenta.ru.

"Організатори торгів повідомили, що знімок був зроблений через кілька годин після зіткнення британського лайнера з крижаною брилою головним стюардом судна "Принц Адальберт", що проходив повз", - йдеться в повідомленні.

 

Наголошується, що також на уілтшірському аукціоні за 15 тис. фунтів стерлінгів (близько $ 23,1 тис.) продали бісквітне печиво з сухого пайка з рятувальною шлюпки "Титаніка", а за 130 тис. фунтів стерлінгів ($ 200 тис.) - срібний кубок - подарунок врятованої пасажирки Маргарет Браун капітану пароплава "Карпатія", що прийшов на допомогу.

2 жовтня 2015 на інтернет-аукціоні Lion Heart Autograph було продано меню останнього обіду для першого класу на пароплаві "Титанік". Вартість лота склала $ 88 тис.

"Титанік" - британський трансатлантичний пароплав. На момент споруди він був найбільшим судном у світі. У ніч на 15 квітня 1912 року, пропливаючи через Атлантичний океан, лайнер зіткнувся з айсбергом і затонув. Загинули майже півтори тисячі осіб, у той час як врятувалися тільки близько 700. Кораблекрушение увійшло до числа найбільших в історії мореплавання. Офіційно причиною загибелі судна вважається зіткнення з айсбергом, проте різні дослідники та вчені досі висувають власні версії події.

 
Зараз ви читаєте новину «За $ 32 тисячі продали знімок айсберга, який зіткнувся з "Титаніком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі