пʼятниця, 18 грудня 2009 10:08

З воріт Аушвіца вкрали напис "Arbeit Macht Frei"

З воріт Аушвіца вкрали напис "Arbeit Macht Frei"

У ніч з четверга на п"ятницю з воріт музею Аушвіц-Біркенау зникла табличка з написом "Arbeit Macht Frei" (робота робить вільним), повідомляє Tvn24.

Розслідування крадіжки триває. Поліція намагається з"ясувати, як це могло статися, а також хто і навіщо вкрав той напис.

"Табличку просто відкрутили та відірвали. Ми зараз розпитуємо співробітників музею та переглядаємо записи камер, які встановлені повсюди", - повідомив співробітник поліції в Освенцимі.

Поліція отримала повідомлення про крадіжку о 5:30 ранку від охоронців музею. Повідомляється, що вночі в музеї колишнього концтабору чергувало четверо охоронців.

Аушвіц - один із найбільших нацистських концтаборів, що знаходився у м. Освенцім в Польщі.

За останніми оцінками за час існування табору було знищено більше 1.1 мільйона осіб, більше 90% з яких були єврейської національності.

На в"їзних воротах Аушвіцу нацисти написали "Arbeit macht frei". В"язні, які відправлялись на рабську працю щодня проходили цими воротами під звуки оркестру.

В 1947 році в знак пам"яті жертв концтабору Польща заснувала музей на території Аушвіцу. На місці ліквідованих газових камер Біркенау було споруджено меморіальний комплекс. Щороку колишній табір смерті приймає більш ніж 700,000 відвідувачів.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «З воріт Аушвіца вкрали напис "Arbeit Macht Frei"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі