вівторок, 06 лютого 2018 21:50

З ув'язненого Клиха стягли штраф

  В Росії із незаконно засуджених українців Станіслава Клиха та Миколи Карпюка заочно стягнули штрафи. Фото: УП
В Росії із незаконно засуджених українців Станіслава Клиха та Миколи Карпюка заочно стягнули штрафи. Фото: УП

В Росії із незаконно засуджених українців Станіслава Клиха та Миколи Карпюка заочно стягнули штрафи.

Штрафи у розмірі 100 тисяч і 150 тисяч рублів відповідно, повідомив адвокат Клиха Ілля Новіков.

"Мати одного з російських солдатів-строковиків, кинутих в новорічний бій в Грозному 1994 року і загиблих там, звернулася з позовом в Тугулимський районний суд Свердловської області. Оскільки раніше вироком чеченського верховного суду "встановлено", що Карпюк та Клих причетні до загибелі її сина, вона просила з них 5 мільйонів. Тугулимський суд присудив їй 250 тисяч. За 23 роки в Росії не знайшлося нікого, хто допоміг би матері вбитого хлопця, поки не натрапили на двох українців", - розповів Новіков.

Крім того, адвокат розповів про стан здоров'я засудженого Клиха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'язень Росії: до українця Клиха пустили адвоката

"Виглядає він трохи краще, ніж перед етапом з Грозного, але говорить ще більш незв'язно, ніж раніше і зовсім не може утримувати увагу на одній темі. За запитом консульства видали виписку з історії хвороби, вони в тюрмах завжди такі, що нічого не зрозуміло, і скарг немає", - додав Новіков.

Росія відмовила у передачі Україні незаконно засуджених українців Станіслава Клиха, Миколи Карпюка та Олексія Чирнія навіть без вказування причини.

26 травня 2016 року Верховний суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно.

За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі озброєних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія.

Зараз ви читаєте новину «З ув'язненого Клиха стягли штраф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі