вівторок, 24 квітня 2007 16:23

Yahoo! створила найбільшу безкоштовну базу пісень

Компанія Yahoo! розширює базу даних свого музичного порталу 400 тисячами текстів пісень, повідомляє Associated Press. За заявами розробників, проект буде найбільшою безкоштовною ліцензійною текстовою базою даних в інтернеті.

Для організації нової бази даних Yahoo! уклала контракт зі 100 правовласниками, по якому ліцензійні відрахування формуватимуться за рахунок реклами на сторінці з текстом пісні. Всього до бази віршів увійшло близько дев"яти тисяч виконавців, від Beatles і Боба Ділана до Radiohead і Beyonce.

Творці бази даних підкреслили, що, хоч в інтернеті і існують сайти із більшою кількістю пісень, чим на Yahoo!, вони небезпечні для комп"ютера користувача, оскільки наповнені шпигунськими і рекламними програмами. До того ж, всі ці сайти поширюють тексти нелегально, заявляють представники Yahoo!.

Тексти пісень на Yahoo! Music будуть доступні з 24 квітня 2007 року. На момент написання замітки прямого посилання на каталог з головної сторінки музичного порталу не було, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Yahoo! створила найбільшу безкоштовну базу пісень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі