четвер, 31 липня 2008 19:51

В"єтнамці хотіли купити город із картоплею

Із лютого в селі Шаповалівка Борзнянського району Чернігівщини живуть в"єтнамці. Винаймають хату, господарка якої живе в Києві.

— Вони заселяються партіями, — розповідає секретар сільради Катерина Горбаченко, 50 років. — Їхній старший, який говорить по-руськи, приносить до сільради паспорти для реєстрації. В"єтнамців офіційно визнано біженцями.

У селі говорять, що іноземці по 6–15 чоловік зазвичай живуть у Шаповалівці кілька тижнів. Потім їм привозять документи, і вони їдуть до Польщі чи Чехії.

— Нещодавно приходили в магазин, — каже господарка крамниці "Талісман" Ірина Демиденко, 47 років. — По-нашому не говорять ні слова. Купували рис і курятину. На продукти показували пальцями. Коли просили курятину, махали руками і кохкали. Побачили відерце із замаринованим шашликом. Спочатку бекали, тоді мекали і рохкали. Це так вони питали: що то за м"ясо. Я тільки головою хитала.

Місцеві на в"єтнамців не скаржаться. Вони поводяться тихо, грають у футбол з шаповалівськими хлопцями, допомагають людям на городах. Біля своєї хати город теж обробляють. Саджають там салат. Напитували в людей, щоб купити город із уже посадженою картоплею.

Зараз ви читаєте новину «В"єтнамці хотіли купити город із картоплею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі