четвер, 05 вересня 2019 18:15

Обрали компанію, яка проведе аудит Укроборонпрому

Обрали компанію, яка проведе аудит Укроборонпрому
Компанія Бейкер Тіллі Україна проведе аудит Укроборонпрому. Фото: Capital.ua

Аудит держконцерну Укроборонпром проведе компанія Бейкер Тіллі Україна.

З бюджету були готові виділити на аудит 32,5 млн грн, однак компанія погодилася на 29,336 млн грн. Водночас єдиний конкурент Ернст енд Янг Аудиторські послуги оцінював свою роботу в 29,337 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

Як зазначається, консолідований аудит Укроборонпрому не проводився ще жодного разу. Його здійснювали тільки в окремих підприємствах-учасниках концерну. Питання проведення повного аудиту Укроборонпрому почало активно обговорюватися цьогоріч після того, як колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського викрили в причетності до розкрадань в оборонній сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський призначив Абромавичуса керівником Укроборонпрому

4 березня президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони. Це рішення ухвалив після публікації розслідування журналістів "Bihus.info", у якому вони розкрили схеми з розкрадання в оборонному комплексі, у яких брав участь син Гладковського Ігор.

Гладковський-молодший разом зі спільниками організував поставку контрабандних деталей з Росії для української військової техніки. Державні оборонні підприємства закуповували їх за у кілька разів завищеними цінами у фірм-прокладок. За підрахунками журналістів, вони заробили щонайменше 250 млн грн.

У наступній серії розслідування йшлося, що Гладковський-старший отримував "відкати" зі схем сина.

Зараз ви читаєте новину «Обрали компанію, яка проведе аудит Укроборонпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі