четвер, 03 липня 2008 08:22

Вселенський патріарх Варфоломій приїде в Україну наприкінці липня

Вселенський патріарх Варфоломій I візьме участь у святкуванні 1020-річчя хрещення Київської Русі, що пройде в Україні наприкінці липня.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

У середу в Секретаріат Президента надійшло офіційне повідомлення про згоду Вселенського патріарха очолити патріаршу делегацію, що прибуде в Україну.

Секретаріат Святого й Священного Синоду зазначив, що Синод на своєму засіданні розглянув запрошення Блаженнішого Патріарха Московського Алексія направити в Україну патріаршу делегацію для участі у святкуванні 1020-річчя хрещення Русі, і запрошення Президента Віктора Ющенка Всесвятійшому Всесвітньому Патріархові Варфоломію I її.

"Оцінивши зазначене запрошення від Церкви, від Держави й від народу України й поважаючи їх почуття, визначив, щоб Мати-Церква, що привела український народ до хрещення, відповіла на вищевказані запрошення, відправивши патріаршу делегацію, очолювану Його Всесвятістю", - сказано в повідомленні секретаріату Синоду.

Заступник глави Секретаріату Президента Юрій Богуцький вважає, що ця знакова згода, що засвідчує, що Всесвітній Патріархат надає важливе значення ініціативам Президента, пов"язаним зі святкуванням 1020-річчя хрещення Русі.

З його слів, Президент направив запрошення взяти участь у святкуванні 1020-річчя хрещення Русі главам всіх помісних православних церков світу.

"Ми очікуємо, що найближчим часом багато делегацій підтвердять свою участь у святкових заходах", - сказав Богуцький.

У травні Ющенко запросив Всесвітнього патріарха Варфоломія I взяти участь у святкуванні 1020-річчя хрещення Київської Русі, що пройде в Україні наприкінці липня.

24 березня Ющенко заснував оргкомітет з підготовки до святкування 1020-річчя хрещення Русі.

Ющенко й Патріарх Московський і всієї Русі Алексій II виступають за спільне святкування Україною й Росією 1020-річчя хрещення Русі, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Вселенський патріарх Варфоломій приїде в Україну наприкінці липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі