четвер, 02 квітня 2020 11:10

Лікар розповів про вартість лікування пацієнтів із коронавірусом

Лікар розповів про вартість лікування пацієнтів із коронавірусом
Головний лікар Івано-Франківської міської лікарні Тарас Масляк порахував вартість лікування пацієнта з коронавірусом. Фото: mkl.if.ua

Вартість одного дня лікування пацієнта з коронавіврусною інфекцією або підозрою на неї становить 3,5-5 тис. грн.

Про це головний лікар Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк написав на Facebook.

За словами лікаря, в медичному закладі лікуються 47 пацієнтів із позивним швидким тестом на Covid-19. Чекають на підтвердження або спростування діагнозу 15 людей. Порахували і вартість лікування таких пацієнтів.

"На лікування пацієнта із коронавірусом чи підозрою, на один день іде від 3500 до 5500 грн. Туди входить і кисень, і витратні матеріали, і маски й інше. Тому так, що частину ми забезпечуємо, частину закупили за кошти міського бюджету", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київські лікарі розповіли про симптоми у пацієнтів з коронавірусом

Як написав Масляк, частину необхідного забезпечують коштами з міського бюджету, лікарні. Також допомагають благодійники. Але частина витрат по медикаментам лягає на родини пацієнтів.

Станом на 10:00 2 квітня в Україні 804 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, із них 20 летальних, 13 пацієнтів одужали. За добу зафіксували 135 нових випадків. Єдина область, де немає жодного зареєстрованого випадку нової коронавірусної інфекції, - Миколаївська.

Зараз ви читаєте новину «Лікар розповів про вартість лікування пацієнтів із коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі