пʼятниця, 13 листопада 2020 01:28

Лікар пояснив страшні наслідки від скасування планових операцій

Лікар пояснив страшні наслідки від скасування планових операцій
МОЗ скасувало всі планові операції. Фото: uzhgorod.net.ua

Головний лікар Одеської обласної лікарні (2005-2010) Сергій Калинчук розповів про наслідки скасування планових операцій.

Він навів кілька прикладів, за яких зволікання може коштувати пацієнтам життя. Про це він розповів в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу".

"У мене пацієнт отримав три місяці тому діагноз "онкологія". Онколог йому прописав схему лікування. Першим етапом - променева терапія. Наступний етап - оперативне втручання. Пацієнт пройшов променеву терапію. І йому зараз показано оперативне втручання. Він не може його виконати, тому що планова хірургія заборонена. Відповідно, коли вона у нас буде дозволена - через місяць, два, три, чотири - ми не знаємо. І що буде далі з цією онкологією у цього пацієнта, коли ми пропустимо етап операції?

Наступний пацієнт з пороком серця. У нього була призначена операція на кінець листопада. Він на неї вже не потрапляє. Йому доведеться чекати поки він не дійде до стадії декомпенсації. І потім, коли у нас різко зросте летальність від COVID-19, ми будемо говорити про те, що ця летальність обумовлена ​​тим, що у нас пацієнти мали важку хронічну патологію. Так ми ж самі її цими рішеннями і створюємо, цю важку патологію для того, щоб погіршити стан наших хворих", - сказав Сергій Калинчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорсткий карантин неминучий

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я скасувало всі планові операції, аби збільшити в лікарнях кількість ліжок для інфікованих на коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «Лікар пояснив страшні наслідки від скасування планових операцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі