вівторок, 11 квітня 2006 15:45

Вперше за 16 років на Венеру відправили космічну станцію

Космічна станція Venus Express вийшла на орбіту Венери, про це повідомило Європейське космічне агентство. Зонд від Землі відділяють 129 млн. кілометрів.

Біля Венери він буде знаходитися приблизно 500 днів, займаючись в основному дослідженням сонячного вітру та атмосфери планети. Щільна газова оболонка складається з їдких газів і практично не прозора, тому розгледіти в подробицях поверхню Венери з допомогою нової станції астрономи не сподіваються.

Venus Express стартував з космодрому Байконур 9 листопада минулого року. Протягом 16 попередніх років ні один космічний апарат до Венери не відправляли. Більшість наукових приладів на зонд поставили від апаратів Mars Express та Rosetta, виготовлених за подібними схемами.

З 1989 по 1994 роки на орбіті Венери знаходився зонд Magellan за допомогою якого розробили першу детальну мапу планети, пише Кореспондент.net.



Зараз ви читаєте новину «Вперше за 16 років на Венеру відправили космічну станцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі