пʼятниця, 27 серпня 2021 21:07

"Вісім місяців не відчуваю запахи" - що думають українці про новий локдаун
6

Новий локдаун в Україні можуть ввести вже в листопаді 2021 року. Усе залежить від динаміки захворюваності в країні.

Якщо вакцинується більша кількість громадян, то запровадити карантин можуть пізніше, сказав головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Gazeta.ua запитала в українців: чи бояться карантину і чи будуть вакцинуватися, щоб зберегти роботу?

Іван, 37 років:

Це вже зайве, скільки можна цих локдаунів. Думаю, що не введуть таки, а просто залякують людей, щоб вакцинувалися. Я щеплення робити не буду, бо боюся наслідків, не хочу ставити на собі експерименти.

Автор: Лілія Мицко
  Богдан уже зробив щеплення
Богдан уже зробив щеплення

Богдан, 19 років:

Хай буде карантин, бо головне, щоб люди не хворіли. Я вакцинувався, щоб бути здоровим. Маємо вже нарешті побороти коронавірус. Вакцинувався і не бачу в цьому нічого поганого.

Ганна, 51 рік:

Має бути статистика правдива. Якщо карантин справді допоможе, то нехай вводять. Планую вакцинуватися, раніше не могла за станом здоров'я. Просто статистика, яку оприлюднюють, я думаю, далека від правди.

Сашко, 22 роки:

На мене це ніяк не вплине. Працюю у приватній фірмі і вже один локдаун пережили. Головне, щоб транспорт не закрили, бо неможливо пересуватися містом. Незрозуміло, навіщо взагалі карантин, адже люди вакцинуються вже.

Автор: Лілія Мицко
  Олег не хоче навчатися дистанційно
Олег не хоче навчатися дистанційно

Олег, 18 років:

Я студент і не хочу, щоб знову вводили карантин. З одного боку легше здавати сесію, але навчання нормального немає. Дистанційно важко отримати нормальні знання. Я вже вакцинувався, зараз час прогресивно мислити.

Павло, 21 рік:

Нас не змусять вакцинуватися, але якби була б така вимога, то подумав би. Без роботи точно сидіти не хочу. Однак незабаром доведеться робити щеплення, то подорожувати без цього складно.

Ігор, 26 років:

Якщо необхідно буде, то чому не ввести карантин. Я без роботи не боюся залишитись, бо працюю програмістом, можу й дистанційно. Однак вакцинуватися доведеться все одно. Щеплення завжди були, є і будуть. Це нормальна практика.

Автор: Лілія Мицко
  Ганна боїться, що змусять вакцинуватися
Ганна боїться, що змусять вакцинуватися

Ганна, 26 років:

Боюсь залишитись без роботи. Працюю викладачем у музичній консерваторії. Нам можуть сказати, що треба вакцинуватися, щоб продовжувати викладати, але мама радить не робити цього. Люди бояться, бо не розуміють, які будуть наслідки.

Світлана, 56 років:

Я негативно ставлюся до введення нових обмежень. Усі вже мають нарешті вакцинуватися, бо карантин не допоможе побороти коронавірус. Треба зробити свідомий вибір - бути здоровими. Багато знайомих померло від коронаврусу, не хочу пережити це ще раз.

Автор: Лілія Мицко
  Юлія вважає, що людина може побороти будь-яку інфекцію самостійно
Юлія вважає, що людина може побороти будь-яку інфекцію самостійно

Юлія, 37 років:

Людина сама може побороти всілякі інфекції, зокрема коронавірус. Велика смертність пов'язана з тим, що залякують, ведуть інформаційну пропаганду. Люди починають шукати в собі найменші ознаки, симптоми. Карантин тільки посилить депресивний стан.

Владислав, 23 роки:

Я можу працювати дистанційно. До того ж, уже одну дозу вакцини отримав. Щеплення потрібно робити, бо від нього менше негативних наслідків, ніж від коронавірусу. Вісім місяців тому захворів, а нюху немає досі.

Автор: Лілія Мицко
  Максим працює дистанційно і не боїться  карантину
Максим працює дистанційно і не боїться карантину

Максим, 19 років:

Я родом із Запоріжжя, у нас немає ніяких закладів, ресторанів. Тому карантин не дуже вплине на повсякденне життя. Працюю дистанційно, щоб сидіти за ноутбуком, не треба вакцинуватися. Я боюся уколів, кажуть, що чипують людей.

Владислав, 25 років:

Якщо буде негативна статистика, то варто вводити карантин. Я зробив щеплення, щоб не захворіти і подорожувати вільно. Кажуть, що так буде більше можливостей під час локдауну. Маю сертифікат у "Дії". Однак не змогли зчитати в аеропорту, добре, що я роздрукував документ.

Автор: Лілія Мицко
  Тетяна не хоче знову сидіти вдома в карантин
Тетяна не хоче знову сидіти вдома в карантин

Тетяна, 26 років:

Мені страшно, бо знову все встане на одному місці. Під питанням доходи, робота - тривожно це. Якщо мій заробіток буде залежати від того, зроблю щеплення чи ні, то вакцинуюсь.

ВООЗ попереджає, що в наступні три місяці рівень захворюваності досягне критичної межі. Ситуація у світі стає більш стабільною, однак досі багато смертельних випадків.

Загалом від початку епідемії в Україні Covid-19 підхопили 2 276 590 осіб. Померли 53 521 пацієнт, із них 20 - за останню добу. Одужали 2 202 160 осіб, за останню добу - 382.

Зараз ви читаєте новину «"Вісім місяців не відчуваю запахи" - що думають українці про новий локдаун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі