середа, 16 листопада 2011 13:21

Володар кубку світу з пауерліфтингу отримував нагороду під прапором УПА
8

Фото: Фото з особистого архіву Романа Медведчука

З 4 по 10 листопада в Угорському місті Сикхалом відбувся кубок світу з пауерліфтингу. Одну з головних перемог забрав із собою на Хмельниччину Роман Медведчук.

- До перемоги я йшов 10 років, - розповів 30-річний спортсмен. – Останні 5 років активно тренувався. Зараз я уже семиразовий чемпіон України, чемпіон Європи. Минулого року на кубку світу мав 2 місце. І нарешті цього року я здобув бажану перемогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Фрейдун завоював три "золота" на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

Роман виступає у ваговій категорії 82 кілограми і у віковій від 23 до 40 років.

- Щоб здобути перемогу довелося підняти 360 кілограмів, - згадує спортсмен. – У моїй категорії було 11 людей. Взагалі планував побити рекорд Європи – це 365 кілограмів. Але не вдалося цього разу. Планую здійснити рекорд влітку в Києві на чемпіонаті.

Роман входить до збірної України з пауерліфтингу. Проживає в місті Нетішин Хмельницької області та працює на атомній електростанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держслужбовець Тернополя став чемпіоном світу з пауерліфтингу

- На жаль, в нашій країні спорт може бути лише захопленням, - пояснював чемпіон. - У мене багато друзів у країнах Європи. Вони сміються із того, що я крім спорту маю ще ходити на роботу. У них майстер спорту може займатися спортом і отримувати дотації від держави. Там держава піклується про спортсменів. Вони не розуміють, як це чемпіон світу змушений ходити крім тренувань ще на роботу, щоб себе прогодувати. На всі змагання ми їздимо за свої гроші. Усе екіпірування купуємо за свої кошти. Держава нам наразі зовсім не допомагає... А є багато хороших спортсменів, які можуть прославляти Україну, але не мають грошей на поїздки на чемпіонати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець став чемпіоном світу з пауерліфтингу

На вручення нагороди Роман вийшов із червоно-чорним прапором на плечах.

- Як отримував нагороду, то знайомий німець запитав: "В Україні змінився прапор?", - сміючись розповідав чоловік. – Я тоді йому пояснив, що це за прапор. Я ж народився у селі Малий Стидин Костопільського району Рівненщини, в якому є урочище "Гутвин". Там 14 жовтня 1942 року сформувалась УПА. Тому в нас у селі на Покрову всі вивішують червоно-чорний прапор. Це наша святиня.

Зараз ви читаєте новину «Володар кубку світу з пауерліфтингу отримував нагороду під прапором УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі