субота, 26 грудня 2015 03:15

Під час розстрілів на Майдані Янукович регулярно дзвонив російським силовикам

Під час розстрілів на Майдані Янукович регулярно дзвонив російським силовикам
Фото: news.bigmir.net

Екс-президент Віктор Янукович під час масових вбивств на Майдані 18-20 лютого 2014 року регулярно зв'язувався по телефону з одними і тими ж номерами російських операторів зв'язку. І користувачі цих номерів мають відношення до російським силовим структурам.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних проваджень слідчого управління спеціальних розслідувань ГПУ Олексій Донський.

"Через контакти Януковича і Азарова ми зафіксували "участь" одних і тих же користувачів мобільних телефонів російських операторів зв'язку. Інакше кажучи, визначальні події сценарію, які відбувалися після початку вбивств 18 лютого, контекстно узгоджуються з цими телефонними дзвінками. Виходячи з того, що ми встановили, ці користувачі мають відношення до російських силових структур", повідомив Донський.

Прокурор ГПУ зазначив, що група даних російських номерів вперше з'являються в контактах з абонентами українських операторів саме 18 лютого і активно зв'язуються з Януковичем і його охороною безпосередньо під час вбивств 20 лютого.

"Слід зазначити, що деякі з них і надалі, 22-23 лютого, знаходилися на території Донецької області і синхронно контактували з охороною Януковича і з одним з високопоставлених чиновників Збройних сил Російської Федерації. Ім'я останнього встановлено, але назвати його не можу", - сказав Олексій Донський.

Прокурор зазначив, що ГПУ поки не знає, кому належить більшість номерів, з яких телефонували Януковичу, тому не може їм висунути офіційних підозр.

Зараз ви читаєте новину «Під час розстрілів на Майдані Янукович регулярно дзвонив російським силовикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі