субота, 06 грудня 2014 10:08

У Freedom House відкрито заявили, що Росія веде масовану інформвійну проти України

У Freedom House відкрито заявили, що Росія веде масовану інформвійну проти України

Міжнародна неурядова організація Freedom House визнає, що Росія веде проти України масовану інформаційну війну. Про це йдеться у щорічному звіті Freedom on the Net 2014.

У вступній частині звіту повідомляється, що період Євромайдану "характеризується великим сплеском громадської діяльності онлайн і широким використанням Інтернету і соціальних мереж для мобілізації, організації та координації інформаційних потоків українців". Однак, зазначає Freedom House, "відповіддю на цю мобілізацію стали репресивні закони, прийняті парламентом у січні 2014 під тиском з боку уряду Януковича, спрямовані на стримування протестної активності, а також забезпечення більшого контролю над незалежними ЗМІ в Інтернеті".

"Тиск також було задіяно щодо журналістів, активістів і блогерів, які постраждали фізично і від DDoS-атак та рейдів в офісах ЗМІ, поряд з частковим блокуванням сайтів і великою кількістю мобільних повідомлень з погрозами", - йдеться у звіті. Також наголошується, що "репресивні закони були скасовані в кінці січня під тиском опозиції та демонстрантів, проте напруга вторгнення Росії зберігається, доступ в Інтернет був тимчасово відрізаний в Криму".

"Українські ЗМІ зіткнулися з DDoS-атаками і масовими інформаційними війнами, в тому числі за рахунок використання ботів в розділах з коментарями, а також шляхом пропаганди та дезінформації з боку російської держави і російських ЗМІ", - зазначає Freedom House.

"Інтернет швидко стає основним полем в інформаційній війні з Росією. Активісти і журналісти співпрацюють, щоб розвінчати російську пропаганду і перевірити ключові факти про події в Україні для інших частин світу", - додає Freedom House. Раніше президент Freedom House висловив думку, що США помилилися, коли не надали України летальну зброю.

Зараз ви читаєте новину «У Freedom House відкрито заявили, що Росія веде масовану інформвійну проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі