понеділок, 01 жовтня 2007 15:12

Виверження вулкана в Ємені: 4 загиблих, 8 зниклих безвісти

Чотири людини загинули, вісім вважаються зниклими безвісти при могутньому виверженні вулкана в ніч на понеділок на невеликому йеменському острові Джабал аль-Таїр.

Виверження відбулося в 19.0 єменському острові Джабал аль-Таїр в Червоному морі за 115 кілометри від побережжя країни. Імовірно, це було викликано крупним обвалом, що зійшов в західній частині вранці в неділю.

Керівництво розташованої на острові військової бази НАТО в понеділок повідомило про четверо загиблих військовослужбовців. Ще вісім чоловік офіційно вважаються зниклими безвісти. Весь персонал, що знаходився на базі на момент виверження, евакуйований.

"В даний час велика територія острова покрита лавою і вулканічним попелом", - сказав представник командування ВМС Канади Кен Ален, слова якого наводяться в повідомленні.

За останні два тижні, в районі єменського острова не раз були зареєстровані несильні підземні поштовхи магнітудою від двох до 3,6 балів за шкалою Ріхтера. Учені припускають, що вони також могли послужити причиною виверження вулкана, повідомляє агентство Ассошиейтед Прес.

Зараз ви читаєте новину «Виверження вулкана в Ємені: 4 загиблих, 8 зниклих безвісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі