пʼятниця, 21 травня 2021 06:32

Вірус Covid-19 вийшов з лабораторії - дослідження

Вірус Covid-19 вийшов з лабораторії - дослідження
Covid-19 пішов з лабораторії. Фото: Reuters

В США заявили про "серйозні непрямі докази" того, що спалах коронавірусу виник в результаті витоку з Уханьского інституту вірусології в Китаї.

Дослідники закликали уряд надати "більший тиск на Китай", щоб забезпечити "повне і достовірне розслідування" походження глобальної пандемії, йдеться в доповіді членів Комітету з розвідки Палати представників США, повідомляє Fox News.

"Експертам в області охорони здоров'я і уряду США вкрай важливо зрозуміти, як виник вірус Covid-19, щоб запобігти або швидко пом'якшити наслідки майбутніх пандемій", - йдеться в доповіді.

Республіканці відзначили, що міжнародні зусилля з виявлення справжнього джерела вірусу були фактично заблоковані Китаєм.

"Тим не менш, серйозні побічні докази викликають серйозні побоювання, що спалах Covid-19 міг бути витоком з Уханьского інституту вірусології", - відзначили в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені шукають добровольців для нового дослідження вакцини від коронавірусу

Як доказ в роботі наводиться "історія витоків в дослідницьких лабораторіях, що призводять до інфекцій" і попередження американських дипломатів в Китаї в 2017 році про те, що лабораторія в Ухані проводить "небезпечні дослідження" коронавірусів "без дотримання необхідних протоколів безпеки, що може призвести до випадкової спалаху вірусу і пандемії".

Ще восени 2019 року з'явилися повідомлення, що кілька дослідників з лабораторії Ухані захворіли симптомами, схожими на Covid-19, а також про "причетність китайських військових до роботи лабораторії".

Зараз ви читаєте новину «Вірус Covid-19 вийшов з лабораторії - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі