середа, 04 листопада 2020 20:23

"Віртуальний проєкт" - чому партія президента "провалила" місцеві вибори

"Віртуальний проєкт" - чому партія президента "провалила" місцеві вибори
Віталій Портников: Падіння рейтингу Володимира Зеленського було неминуче. Фото: reuters

Успіх "Слуги народу" на парламентських виборах торік зумовило те, що вони відбулися одразу після президентських. На місцеві вибори цього потенціалу вже не вистачило.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав публіцист Віталій Портников.

"Падіння рейтингу Володимира Зеленського було неминуче. За нього голосував різноспрямований електорат: патріоти, проросійські й байдужі, що прагнули швидкого поліпшення життя. Нашого виборця завжди переконували, що він погано живе, бо чиновники крадуть у народу. А не через олігархізовану політичну систему й відсутність боротьби з монополіями. Одного протистояння корупції недостатньо для цивілізованого розвитку й економічного добробуту", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали результати виборів ще у двох обласних центрах

За його словами, з падінням рейтингу Зеленського почалося і зниження підтримки його партії.

"Фактично цієї політсили не існує. Вона додаток до Зеленського, віртуальний проєкт для встановлення президентського контролю над парламентом. Та навіть попередній керівник Офісу президента Андрій Богдан казав, що цей контроль триватиме рік. А Ігор Коломойський зазначав, що й самого президента може вистачити на стільки ж. На місцеві вибори потенціалу вже не стало", - додає публіцист.

Повне інтерв'ю з Віталієм Портниковим читайте у журналі "Країна" від 5 листопада.

25 жовтня в Україні відбулись місцеві вибори. Вони вперше пройшли в умовах нового адміністративно-територіального устрою та законодавства.

Зараз ви читаєте новину «"Віртуальний проєкт" - чому партія президента "провалила" місцеві вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі