четвер, 02 серпня 2007 09:37

Виробників зобов"язали вказувати інформацію про використання генетично модифікованих організмів

Кабінет Міністрів зобов"язав виробників вказувати на упаковці харчових продуктів інформацію про наявність у них тканин генетично модифікованих організмів (ГМО).

Про це повідомила прес-служба Всеукраїнської екологічної ліги з посиланням на відповідну постанову, прийняту 1 серпня на засіданні Кабміну.

Зокрема, цією постановою передбачається введення обов"язкового маркування харчових продуктів, які містять або можуть містити генетично модифіковані організми, обов"язкова вказівка складу ГМО або мікроорганізмів, якщо їх зміст у продукті перевищує 0,9%.

Також цим документом забороняється ввезення, виробництво й реалізація харчових продуктів, призначених для дитячого харчування, які містять ГМО.

Як повідомляло агентство, у квітні депутат Верховної Ради Юрій Мірошниченко (фракція Партії регіонів) запропонував парламенту прийняти закон, яким зобов"язати виробників вказувати на упаковці харчових продуктів інформацію про наявність/відсутність в продуктах ГМО.

На початку березня Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації й захисту прав споживачів ("Укрметртестстандарт") заявляв про значну кількість продуктів харчування з наявністю ГМО в Україні.

ГМО - організми, у яких генетичний матеріал (ДНК) змінений неможливим у природі способом.

Найпоширеніші - генетично модифікована соя, а також кукурудза, рис, томати, цукровий буряк та інші.

На думку деяких експертів, ГМО можуть завдавати шкоди організму людини, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Виробників зобов"язали вказувати інформацію про використання генетично модифікованих організмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі