понеділок, 17 лютого 2020 12:50

Вірні своїй "родінє". Канал "Інтер" готує ефір в дусі СРСР

Скандальний телеканал "Інтер" анонсував низку спецпоказів на 22-23 лютого у дусі кремлівської пропаганди під назвою "Всем, кто остался верен своей родине, посвящается".

Канал показуватиме фільми часів СССР - "В зоне особого внимания" і "Ответный ход".

  Кадр із відеоролику "Інтера".
Кадр із відеоролику "Інтера".

Це викликало гостру критику у мережах.

"Телеканал "Інтер" анонсував низку спецпоказів на 23 лютого (у РФ це "дєнь защітніка отєчєства"). Більш відвертої демонстрації принципової нелояльності суверенній Україні (охарактеризуємо це в дипломатичних виразах, бо інакше хіба нецензурно) уявити складно.

Чи підпадає цей демарш під Закон про декомунізацію? Бо під ст. 110-111 ККУ (держзрада і зазіхання на територіальну цілісність) підвести, звісно, можна, але хто це робитиме? Для такого потрібна політична воля в найвищих кабінетах.

У будь-якому випадку надія лишається хіба на Нацраду з телебачення: позбавити "Інтер" ліцензії за інші порушення. Хоча це все одно суди. А для належного суду знов ж таки має бути політична воля влади.

Тому поки нашою гідністю топтатимуться "вірні своїй родінє". Без жодних правових наслідків", - пише у Telegram політтехнолог Олексій Голобуцький.

Тим часом у Facebook користувачі пишуть:

"Це якій родінє? У гробу та родіна! Ця родіна моєю не була! Моя Батьківщина — це Україна!".

"Москальнота проклята", - пишуть у Facebook користувачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" втрачає вплив. Не бійтеся давати йому відсіч" - журналіст вразила зверненням до українців

Торік у травні телеканал "Інтер" робив телеконцерт "Победа. Одна на всех". У ньому одіозний телеведучий Андрій Доманський заявляв: "Мы сегодня своих от чужих отличаем".

Зараз ви читаєте новину «Вірні своїй "родінє". Канал "Інтер" готує ефір в дусі СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі