пʼятниця, 21 грудня 2007 14:19

Випадки зараження пташиним грипом виявлені в Мьянмі та Пакистані

Перші випадки зараження людини вірусом пташиного грипу H5N1 за тиждень з 11 по 18 грудня виявлені ще в двох країнах - в Мьянмі і Пакистані, повідомляє ДУНДІ грипу РАМН з посиланням на інформацію Всесвітньої організації по охороні здоров"я і міністерств охорони здоров"я цих країн.

Мінохоронздоров"я Пакистану повідомило про підозру на захворювання грипом H5N1 у восьми жителів району Пешавар (Північно-західна прикордонна провінція). Інфекція була виявлена після низки заходів щодо знищення свійських птиць у зв"язку із спалахом цієї хвороби. Двоє хворих померли, один видужав, інші залишаються під спостереженням лікарів. Зразки, узяті від хворих з підозрою на інфекцію, відправлені до референс-лабораторії по грипу H5 ВІЗ.

У Мьянмі інфекція була зареєстрована та підтверджена у дівчинки 7 років зі східної частини країни. Зараз дівчинка вже здорова. Фахівці уточнюють джерело зараження дитини. Попередні дані свідчать про загибель свійських птиць поблизу місця мешкання дитини за тиждень до початку хвороби, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Випадки зараження пташиним грипом виявлені в Мьянмі та Пакистані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі