субота, 29 липня 2006 16:46

Вінницькі ДАІшники сповіщатимуть водіїв про порушення наклейками

У Вінниці співробітники ДАІ почали наклеювати на лобове скло автомобілів, припаркованих з порушенням правил дорожнього руху, наклейки "Зупинка заборонена". Про це повідомив виконуючий обов"язки начальника ДАІ УМВС у Вінницькій області Микола Симанчук.

За його словами, до такого нововведення співробітників ДАІ спонукало зростання кількості грубих порушень ПДР.

- За 6 місяців цього року зареєстровано 483 ДТП, у яких 71 людина загинула, а ще 512 були травмовані. Більше третини з цих аварій сталися в місцях великого скупчення транспорту через масові порушення правил паркування й зупинок транспорту, - сказав Симанчук.

Він додав, що, на тлі лояльного законодавства, слабкої та невідпрацьованої системи притягнення правопорушників до відповідальності, Державтоінспекція обмежена в контролі та забезпеченні безпеки на автодорогах.

Симанчук повідомив, що вже в перший день співробітники ДАІ розклеїли 196 знаків "Зупинка заборонена" на лобове скло автомобілів, а номера цих автомобілів занесені до спеціальної бази даних.

- У разі повторного порушення, у таких автомобілів будуть вилучатися номерні знаки, а на лобове скло буде наклеюватися аналогічна наклейка з вказівкою причини тимчасового вилучення номерів і де їх можна забрати після складання протоколу про адміністративну відповідальність... далі матеріали будуть спрямовані до суду, - додав він.

На думку в.о. начальника ДАІ у Вінницькій області, очікуваний ефект від наклейки знака "Зупинка заборонена" - скорочення в 2 рази дорожньо-транспортних пригод у місцях скупчення транспорту.

Як повідомлялося, раніше в.о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко зобов"язав начальників управлінь ДАІ в регіонах покращити ситуацію на дорогах.

За його словами, оцінка роботи начальника управління ДАІ залежить від кількості ДТП у цьому регіоні, якщо за певний період буде спостерігатися погіршення ситуації, то начальника буде звільнено.

Структурне реформування ДАІ закінчилося в травці цього року. Особового склад ДАІ був скорочений у 2 рази, а склад патрульно-постової служби збільшився на 40%, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі ДАІшники сповіщатимуть водіїв про порушення наклейками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі