субота, 07 липня 2007 16:20

Викрадачі трирічної британської дівчинки в Нігерії зажадали викуп

Викрадачі трирічної британської дівчинки Маргарет Хiлл в Нігерії зажадали викуп за її звільнення. Про це повідомила матір дівчинки Олучі Хілл.

Вона не назвала суму викупу, який вимагають викрадачі, проте пообіцяла повідомити про неї в британському посольстві, на допомогу якого в зборі необхідних коштів вона розраховує.

Дитину викрали в четвер вранці в Порт-Харкорті. Декілька озброєних чоловіків розбили вікно в автомобілі, в якому дівчинку везли в дитячий садок, забрали її і відвезли в невідомому напрямі.

В п"ятницю викрадачі вийшли на зв"язок з матір"ю дитини і зажадали обміняти її на батька, загрожуючи убити заручницю протягом трьох годинників у випадку, якщо обмін не відбудеться. Проте поліція не дозволила батькам дівчинки відправитися на цю зустріч. З тих пір викрадачі не виходили на зв"язок до сьогоднішнього дня.

Батько дівчинки - британський підданий, одружений на громадянці Нігерії. Він живе в цій країні вже десять років і управляє одним з місцевих барів.

МЗС Великобританії виразило протест в зв"язку з викраденням і наполягає на негайному звільненні дівчинки.

Випадки викрадання іноземних робочих в Нігерії нерідкі. Як правило, за цими нападами стоять сепаратисти, які захоплюють іноземців для здійснення тиску на владу країни або отримання викупу. При цьому жінки і діти вкрай рідко стають жертвами викрадання. В основному бойовики беруть в заручники чоловіків - співробітників великих зарубіжних компаній. З початку 2006 року в дельті річки Нігер бойовиків викрали близько 200 іноземців, більшість з яких згодом звільнили.

Нігерія займає восьме місце в світі по експорту сирої нафти, проте через напади сепаратистів на нафтові об"єкти видобуток "чорного золота" в країні останнім часом помітно знизився, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Викрадачі трирічної британської дівчинки в Нігерії зажадали викуп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі