середа, 24 лютого 2021 10:24

Відомо, які області першими отримають Covid-вакцину

Відомо, які області першими отримають Covid-вакцину
Перші щеплення препаратом Covishield Covid-19 робитимуть медикам. Фото: pixabay.com

В Україні стартує Covid-вакцинація. 24 лютого перші партії вакцини CoviShield мають доставити у 7 регіонів.

Столиця, Київська, Житомирська, Вінницька, Чернігівська, Черкаська та Полтавська області першими отримають вакцину. Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає ТСН.

"Вакцина виїде одночасно. Просто логістично маршрути побудовані так, що деякі вакцину отримають увечері, а інші - наступного дня", - сказав Ляшко.

Перші щеплення препаратом CoviShield Covid-19 робитимуть медикам, які працюють із хворими на коронавірус. Це головна група ризику. Ефективність препарату, який прибув із Індії, становить 70%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація від Covid-19 має бути добровільною і початися якнайшвидше - Зеленський. Сам він готовий вакцинуватися разом з військовими

22 лютого в Україні було зареєстровано 2 вакцини від Covid-19 - препарати Pfizer/BioNTech і CoviShield. 23 лютого в Україну прибула 1-ша партія Covid-вакцини CoviShield. Це 500 тис. доз препарату компанії AstraZeneca.

Зараз ви читаєте новину «Відомо, які області першими отримають Covid-вакцину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі