середа, 27 травня 2020 02:37

Відкрили заклад, де будуть допомагати жертвам домашнього насильства

Відкрили заклад, де будуть допомагати жертвам домашнього насильства
В Києві допомагатимуть жертвам домашнього насильства. Фото: Сегодня

В Києві з'явився заклад, де жертвам нададуть психологічну та юридичну допомогу – кризова кімната для жертв домашнього насильства. А головне - вони там зможуть сховатися від тирана.

В кімнаті можуть вміститися шестеро жінок та двоє дітей. Перебувати можна до 10 діб. Там нададуть психологічну та юридичну допомогу. Допоможуть із відновленням документів та пошуком нового житла. Щоб потрапити сюди, потрібно зателефонувати до поліції або до міської служби довіри за номером 1500, – повідомляє ТСН.

"Це той випадок, коли взагалі геть нікуди йти. У тебе немає жодного документу. От абсолютно. Такі випадки в нас бувають по місту Києву. У нас реально у поліції не було навіть можливості відвезти кудись жінку з дитиною, тому що не було такої кімнати", – каже заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Такі центри вже були у більшості областей України. У столиці був лише притулок. Однак туди можна потрапити лише, якщо є кримінальне провадження і документи жертви. Але більшість жінок втікає з дому взагалі без нічого. І не завжди хочуть відкривати кримінальне провадження на того, кого кохали чи кохають. Тож такий кризовий центр став рятівною палицею для багатьох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тримали місто в страху: місцевий житель розповів, як працювала Кагарлицька поліція

Лише у Києві правоохоронці минулого року зафіксували 6000 звернень за фактами домашнього насилля. Цьогоріч їх уже 7300. Статистика збільшилася за час карантину. І цим жінкам здебільшого не було куди йти.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили заклад, де будуть допомагати жертвам домашнього насильства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі