вівторок, 14 березня 2017 16:15

"Відбирають хліб у голубів" - пост у Facebook створив новий фейк для російських ЗМІ

"Відбирають хліб у голубів" - пост у Facebook створив новий фейк для російських ЗМІ
Росіяни поширюють новий фейк про Україну \ фото:: скріншот

Cьогодні на російському прокремлівському каналі "Звезда" з'явилася новина із заголовком "В Україні голодні люди відбирають хліб у голубів".

У ній йдеться, що в Україні триває голод, і люди відбирають їжу у птахів.

За основу канал взяв допис у Facebook жительки Одеси Лади Лаферової.

"Я щойно з балкона побачила жахливу річ. Хтось кинув хліб, щоб нагодувати голубів, і до цих птахів тут же підскочила жінка. Спочатку вона тихенько присіла поруч із голубами, потім, озираючись, відігнала голубів, стала просто з землі хапати шматки хліба і жадібно запихати їх собі до рота", - пише одеситка.

Пост одразу підхопили прокремлівські ЗМІ й розтиражували із заголовками, що в Україні "голодні люди відбирають їжу у птахів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витік радіації: в Росії розкручують новий фейк про Україну

На фото не видно, як все відбувалося насправді. У коментарях під постом одеситки багато хто зазначає, що це звичайна маніпуляція.

"Я розумію, що ви на мене зараз накинетесь, а ні в кого не виникла думка, що ця жінка психічно хвора? Мене особисто на цю думку наштовхнули фрази, "стала просто з землі хапати шматки хліба і жадібно запихати їх собі до рота", хвора людина дійсно, жадібно ковтаючи - зригує. Пробачте, я не лікар, але це клініка. А те, що наш народ довели до злиднів - це неозброєним оком видно", - пише користувач.

Тепер в російський "Сбербанк" можна прийти з фейковими документами від псевдореспублік ЛНР і ДНР. Після цього отримати низку послуг. Банк почав обслуговувати клієнтів, які надають такі "документи". Послуги можна отримати у всіх відділеннях фінустанови.

Зараз ви читаєте новину «"Відбирають хліб у голубів" - пост у Facebook створив новий фейк для російських ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі