середа, 01 липня 2009 13:45

Від свинячого грипу померло більше людей, аніж від пташиного

Від свинячого грипу померло більше людей, аніж від пташиного

H1N1 затьмарив H5N1: за два місяці новий грип прийшов в 115 країн і вже став причиною смерті 323 людей, пише El Раіs. Тому звістка про перший смертельний випадок в Іспанії не викликала надмірної тривоги у епідеміологів.

Як відзначає видання, справа не в недооцінці хвороби. "Значення має не тільки загальна кількість смертей. Більш репрезентативним є співвідношення хворих і померлих. І тут пташиний грип відвойовує значну перевагу. З 433 хворих померли 262. Смертність склала 60,5%. Це гірше, ніж при більшості ракових захворювань. Навпаки, показники смертності у нового грипу навіть нижчі, ніж у звичайного грипу. На даний момент вона складає 0,4%", - пише кореспондент Еміліо де Беніто.

Дії епідеміологів указують на те, що нинішня пандемія не така вже страшна. Щоправда, експерти завжди обмовляються: поки. Все більше випадків захворювання спостерігається в Південній півкулі. Ситуація сьогодні набагато гірша, ніж 11 червня, коли була оголошена пандемія: тоді було зафіксовано 29 тис. хворих в 74 країнах, зараз - 74 тис. в 115 країнах. Епідемія прийшла надовго, резюмує видання.

InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Від свинячого грипу померло більше людей, аніж від пташиного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі