субота, 24 травня 2008 12:25

Від рук наркоторговців у Мексиці за цей рік загинули 1400 людей

Від початку року в Мексиці від рук наркоторговців і організованої злочинності загинули 1378 осіб, повідомив журналістів Генеральний прокурор Едуардо Медіна Мору. За його словами, це на 47% більше, ніж за той же період минулого року.

Хвиля насильства і вбивств, що потрясає країну, пов"язана з оголошеною 17 місяців тому новим президентом Мексики Феліпе Кальдероном "війною проти наркобаронів", вважає генпрокурор Мексики Едуардо Медіна Мору.

Всього за цей період від рук злочинців загинули 4 тисячі 152 людини, з них 450 поліцейських, військовослужбовців і працівників прокуратури.

"Збільшену кількість вбивств не треба розглядати як збільшену силу наркобаронів і організованих злочинних угрупувань. Навпаки, це показує їх слабкість і розгубленість після низки успішних поліцейських заходів", - сказав Едуардо Медіна Мору.

За останні декілька місяців у злочинців було конфісковано більше 16 тисяч одиниць вогнепальної зброї і майже 1,5 мільйона боєприпасів.

Скорочення обороту наркотиків привело до втрат сотень мільйонів доларів і підірвало об довіру до наркобаронів з боку споживачів "зілля".

Не проходить і дня, щоб на сторінках місцевої преси не з"являлися повідомлення про нові жертви. Так, тільки в цю п"ятницю, в Мексиці виявлені останки восьми людей. У мексиканському містечку Хуарес, що на межі з США по інтернету розповсюджується інформація про те, що кінець тижня буде найкривавішим в історії країни.

Багато заляканих жителів, де з початку 2008 року було убито 400 людей, лишають місто в надії знайти притулок на території Сполучених Штатів.

Президент США Джордж Буш заявив про готовність співпрацювати з мексиканською владою в боротьбі з наркомафією і оргзлочинністю. У американський конгрес був направлений законопроект, що отримав назву "Ініціатива Мерінда" про виділення Мексиці термінової допомоги.

Повідомлялося, що у Мексиці наркомафія кинула виклик місцевій поліції, винищуючи високопоставлених чиновників правоохоронних органів мало не щодня. Мафіозі навіть підкинули поліції "розстрільний список" майбутніх жертв, деякі з яких уже убиті, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Від рук наркоторговців у Мексиці за цей рік загинули 1400 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі