неділя, 16 грудня 2007 17:06

Вибори в Киргизії завершені

Вибори в Киргизії завершені
У Киргизії завершилося голосування на дострокових виборах до парламенту республіки, які проходять за партійними списками.

"У 20:00 в Киргизії завершилося голосування по дострокових виборах депутатів парламенту республіки, і виборчі комісії приступили до підрахунку голосів", - повідомили в неділю в прес-службі Центральної виборчої комісії республіки.

У прес-службі сказали, що по попередньою даною ЦВК, отриманою на 18:00 у виборах взяли участь 1 млн. 650,7 тис. чоловік або 61,46% від числа виборців, включених в списки по республіці".

"Попередні підсумки про остаточну явку виборців будуть підведені до 22:00. Поки ж найбільша кількість виборців проголосувала в Оші (південь Киргизії), де явка склала близько 73%. У Бішкеку у виборах взяли участь 54% виборців", - повідомили в прес-службі.

Тут додали, що "у міру надходження остаточних відомостей, дані про явку можуть мінятися".

У прес-службі нагадали, що за 90 місць в парламенті Киргизії борються 12 політичних партій. Відповідно до кодексу про вибори в розподілі депутатських мандатів братимуть участь партії, що набрали в цілому по республіці більше 5% голосів виборців, а також 0,5% в кожній з семи областей, містах Бішкек і Ош.

В день виборів в Киргизії було відкрито 2236 виборчих ділянок, 38 ділянок організовано за межами республіки в 23 державах світу.

У прес-службі сказали, що "поки не мають в своєму розпорядженні відомостей про кількість тих, що проголосували за кордоном, оскільки голосування там ще продовжується, а в деяких країнах ділянки відкриються тільки 17 грудня".

Тим часом, раніше повідомлялося, що за межами Киргизії проживає 30 тисяч громадян, що мають право взяти участь у виборах, повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Киргизії завершені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі