неділя, 02 вересня 2007 13:54

Вибори у російську Думу відбудуться 2 грудня

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ "Про призначення виборів депутатів Держдуми Федеральних Зборів РФ нового скликання", згідно якому вибори пройдуть 2 грудня цього року. З моменту офіційної публікації указу в Росії стартує федеральна виборча кампанія.

Вибори у Держдуму цього року проходитимуть за принципово новою схемою. Всі 450 депутатів обираються за партійними списками, мінімальний прохідний бар"єр встановлений на рівні 7%, заборонено формування виборчих блоків.

Крім того, скасовано мінімальний поріг явки виборців і графа "проти всіх". Агітаційний період починається з дня висунення політичною партією федерального списку кандидатів і припиняється до дня голосування. Передвиборна агітація в ЗМІ продовжиться з 3 по 30 листопада включно.

Згідно останнім прогнозам Всеросійського центру вивчення громадської думки, на сьогоднішній день хороші шанси подолати мінімальний семипроцентний бар"єр мають тільки чотири партії: "Єдина Росія", КПРФ, "Справедлива Росія" і ЛДПР, передає РІА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Вибори у російську Думу відбудуться 2 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі