неділя, 09 грудня 2018 11:30

Ветеран ЦРУ спрогнозував долю великого вторгнення РФ в Україну

Ветеран ЦРУ спрогнозував долю великого вторгнення РФ в Україну
Джек Девайн порадив Україні зміцнювати усі інститути

Повномасштабний наступ Росії на Україну не буде успішним.

У цьому переконаний ветеран ЦРУ Джек Девайн, який пропрацював у розвідці США близько 30 років. Він приїхав у Київ презентувати власну книгу "Вдале полювання. Історія головного шпигуна Америки", передає "ТСН".

"У Росії є ядерна зброя, танки, потужна армія. Відкрита війна з Росією буде коштувати Україні дуже дорого. Але я пам'ятаю ситуацію в Афганістані у 80-ті. Росіяни вторглися туди, а з часом все це стало для них занадто дорого. Вторгнення - дуже дорогий проект і він не може тривати довго. Якби я був в Москві, я б сказав: дивіться, вторгнення Росії в Україну буде не просто дорогим, але і безуспішним", - пояснив він.

Девайн переконаний, що найбільшу загрозу Україні несе бажання Володимира Путіна відвоювати більшу роль на світовій сцені. При цьому він закликав українців зміцнювати державу і не чекати допомоги з-за кордону.

"Ніхто не буде підтримувати того, хто не готовий постояти за себе. Америка наразі дуже сконцентрована на свої проблемах – на тероризмі. Як Україна презентує себе світові – критично важливо. Якби мені сказали, що Україні потрібна порада, я б сказав, що потрібно бути сильним не тільки у військовому аспекті, але потрібно зміцнювати усі інститути – це ваш найкоротший шлях до успіху", - наголосив Девайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки російської зброї скупчилося біля України

У березні 2014-го Росія анексувала Крим. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.

За словами начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, зараз загроза війни з Росією найбільша з 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Ветеран ЦРУ спрогнозував долю великого вторгнення РФ в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі