неділя, 09 грудня 2007 15:19

Венесуела перейшла на власний час

Вранці 9 грудня Венесуела перейшла на власний час, повідомляється на сайті ВВС News. Стрілки годинника в цій країні переведені на півгодини назад, і тепер місцевий час відстає від універсального координованного (всесвітнього, або грінвічського) на чотири з половиною години.

Як повідомлялося раніше, рішення про зміну часового поясу президент Венесуели Уго Чавес ухвалив ще в серпні, проте його виконання двічі відкладалося, оскільки різним міжнародним організаціям і самій Венесуелі знадобився час для підготовки до змін. За словами Чавеса, зміна часу допоможе жителям відчувати себе комфортніше, оскільки вони прокидатимуться при денному світлі, а школярі приходитимуть на заняття повними енергії. "Хай мене називають божевільним, але новий час настане", - наводить його слова ВВС News. В той же час деякі вважають, що Чавес вирішив перевести стрілки тільки заради того, щоб часовий пояс Венесуели відрізнявся від часового поясу США.

Венесуела не є єдиною країною, чий часовий пояс відрізняється від UTC (або GMT) на величину, не кратну одній годині, - так, в нестандартних годинних зонах існують Іран (UTC+3:30), Афганістан (UTC+4:30), Індія (UTC+5:30), Непал (UTC+5:45) і деякі інші країни, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Венесуела перейшла на власний час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі