субота, 16 квітня 2022 06:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія повернула до України військових інструкторів - ЗМІ

Велика Британія повернула до України військових інструкторів - ЗМІ
Британський спецназ навчав українців використовувати протитанкові ракети. Фото: УНІАН

Спецпідрозділ збройних сил Великої Британії навчав українських бійців, як використовувати протитанкові ракетні установки NLAW.

Уперше з початку повномасштабної війни з РФ військові британської Спеціальної повітряної служби (SAS) допомогали українським захисникам з підготовкою на Київщині. Про це повідомляє видання The Times з посиланням на українських військових.

Офіцери двох батальйонів, які дислоковані у Києві та околицях, сказали, що пройшли військову підготовку від служби у британських силах спецпризначення. Один пройшов минулого тижня, а інший - за тиждень до цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецпризначенці розбили спостережний пункт російських окупантів: показали фото

Капітан Юрій Мироненко, чий батальйон дислокований в Оболонському районі столиці, повідомив, що військові інструктори Британії прибули, аби навчити новобранців і тих, хто повертається, використовувати протитанкові ракети NLAW.

Командир українського спецназу на позивний "Скіф", сказав, що 112-й батальйон минулого тижня також проходив навчання. Таку інформацію підтвердив його старший командир.

"Хороші хлопці, британці. Вони запросили нас до себе в гості, коли війна закінчиться", - заявив командир на позивний "Ведмідь".

Британські військові інструктори вперше були відправлені в Україну після вторгнення Росії до Криму. Вони виїхали з України у лютому 2022 року, щоб уникнути прямого конфлікту з російськими військами і ймовірності залучення у війну НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія повернула до України військових інструкторів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі