середа, 11 жовтня 2017 18:47

Вдихнули життя - на виставці зброї презентували глибоку модернізацію БРДМ

На виставці "Зброя та безпека 2017" показали розробку Миколаївського бронетанкового заводу БРДМ-НИК.

Ця бронемашина є глибокою модернізацією БРДМ-2, що знаходиться на озброєнні Збройних Сил України, повідомили в Укроборонпромі.

Автор: Укроборонпром
  БРДМ-НИК
БРДМ-НИК

БРДМ-НИК отримав посилену лобову броню у повністю переробленій фронтальній частині, а також елементи навісного захисту. Такі заходи дозволяють значно підвищити безпеку екіпажу та зберегти життя українських бійців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бронемашини на парковках та високоточні ракети - в Києві стартувала велика виставка зброї

У машину встановили двигун від IVECO на 150 к.с. та посилення підвіски. Такі заходи дозволили значно підвищення ходових властивостей машини. Попри вагу у 8,2 т. розганяється до 100 км/год.

Автор: Укроборонпром
  БРДМ-НИК
БРДМ-НИК

Нова машина отримала великокаліберний кулемет калібром 14,5-мм та кулеметом з калібром 7,62-мм. Їх можна замінити на 23-мм автоматичну гармату.

БРДМ оснастили новими цифровими радіостанціями, які забезпечують надійний та захищений зв'язок.

На міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2017" вперше продемонстрували бойову машина підтримки танків "Страж". Ця новітня розробка є результатом спільної роботи Житомирського та Київського бронетанкових заводів та об'єднання "Артем". "Страж" призначений для вогневої підтримки танків на полі бою, забезпечення їхнього захисту та знищення як повітряних, так і наземних цілей – від розрахунків протитанкових ракетних комплексів, до ворожої бронетехніки та вертольотів. Бойова машина створена на базі танку Т-64 та оснащений бойовим модулем "Дуплет".

Зараз ви читаєте новину «Вдихнули життя - на виставці зброї презентували глибоку модернізацію БРДМ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі