четвер, 24 січня 2008 18:02

Вакцину від сказу тваринам колють безплатно

9 січня на вул. Малиновського в Чернігові перехожі знайшли мертву лисицю. Її загризли собаки. Тварина виявилася скаженою.

Спеціальна бригада комунального автотранспортного підприємства ловила лисицю ще з 3 січня поблизу вулиць Рокосовського та Одинцова. Руда встигла покусати двох перехожих.

Цього ж дня, після підтвердження сказу в тварини, приписом головного держветінспектора міста Валентини Пономаренко в зоні можливого зараження запровадили карантин. Епіцентром є вулиця 50 років СРСР і прилеглі до неї: Пухова, Одинцова, Рокосовського, Павлова, частково — Гетьмана Полуботка, просп. Перемоги.

— Зараз працівники ветеринарної та санітарної служб міста роблять домашнім тваринам чернігівців щеплення від сказу, — каже заступник начальника міського управління ветмедицини Ірина Тимошина, 37 років. — Та люди реагують по-різному. Хтось із розумінням, а дехто принципово не дає колоти улюбленців. Коли розклеювали оголошення про небезпеку сказу та необхідність щеплення тварин, деякі мешканці погрожували позривати їх. Казали, щоб не ходили й не рекламували своїх препаратів.

Щеплення проводяться безплатно. Вакцину тварині можуть увести вдома або у ветлікарні. Тих, хто відмовився від вакцинації, ветеринари відмічають у журналі.

Вулиця Малиновського розташована на околиці Чернігова. Помічаємо тут зграю бродячих собак. На вулиці Одинцова, що теж потрапила в карантинну зону, на вхідних дверях багатоповерхівок розклеєні повідомлення про сказ. Декілька людей вигулюють собак.

— Мій пес Ден уже щеплений від сказу, — говорить Микола Ковальчук, 75 років. — Ми за цим слідкуємо.

Зараз ви читаєте новину «Вакцину від сказу тваринам колють безплатно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі