субота, 26 листопада 2022 13:46

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розкрили, що допоможе дуже швидко звільнити окуповані території

В ЗСУ розкрили, що допоможе дуже швидко звільнити окуповані території
Діалог щодо поставок літаків між Україною та західними партнерами на дипломатичному та військовому рівні не припиняється. Фото: eastnews.ua

Збройні сили України зможуть дуже швидко звільнити окуповані Росією території, якщо отримають американські винищувачі F-15 та F-16, які мають країни НАТО.

Україні потрібні літаки, наголосив 26 листопада речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного інформаційного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Без технологічних літаків, які сьогодні є у країнах НАТО, особливо широкого спектру озброєння, що мають такі літаки як F-15, F-16, буде дуже важко. Очікувано, їх хотілося б мати на озброєнні в Повітряних силах. Цей спектр озброєння дозволить дуже швидко реалізувати всі наші мрії", – сказав він.

Діалог щодо поставок літаків між Україною та західними партнерами на дипломатичному та військовому рівні не припиняється, оскільки це дуже важливе питання.

F-15 – американський всепогодний тактичний винищувач 4-го покоління. Призначений для завоювання переваги в повітрі. Прийнятий на озброєння США 1976-го. Винищувачі застосовували на Близькому Сході, у Перській затоці, Югославії та Лівії. Ці літаки брали участь у минулорічних міжнародний військово-повітряних навчаннях "Чисте небо-2018" в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США заборонили Польщі надати Києву винищувачі через Китай – The Spectator

Крім того, Ігнат зауважив, що Україна потребує дуже багато комплексів протиповітряної оборони. За його словами, на сьогодні основою української системи ППО залишаються радянські ЗРК "Бук-М1" та С-300.

"NASAMS і IRIS-T, які дуже ефективно працюють на лінії вогню, тобто прикривають повітряний простір є, на жаль, в обмеженій кількості – лише одна установка IRIS-T, дві батареї NASAMS на сьогодні", – повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Україна отримає винищувачі F-16 за два-три роки, якщо ухвалять політичне рішення про їхнє постачання Збройним силам України. Усе через питання, пов'язані з підготовкою пілотів та логістикою.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розкрили, що допоможе дуже швидко звільнити окуповані території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі