понеділок, 22 січня 2024 15:01

Спецтема: Війна Росії проти України

У ВМС відзвітували про знищені російські кораблі

У ВМС відзвітували про знищені російські кораблі
Українські війська знищили 22 російських кораблів та пошкодили 13. Фото: eastnews.ua

Українські військові знищили 22 кораблі РФ.

13 кораблів пошкоджено, сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Це досить-таки вже серйозний показник, враховуючи загальну кількість", - наголосив речник.

Серед пріоритетних цілей - носії крилатих ракет. Їх в азовсько-чорноморському регіоні 10 одиниць. Серед них чотири субмарини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах підтвердили ураження російського корабля у Керчі

"Найбільше загрожують носії крилатих ракет. Це зброя дистанційної фактичної дії, її можна застосовувати з різноманітних куточків Чорного моря, зберігати якусь відстань досить велику, наскільки це можливо в Чорному морі, для того, щоб якось забезпечити їхню безпеку. Станом на зараз ці кораблі є найбільшою загрозою для України", - вказав Плетенчук.

Великі десантні кораблі РФ теж є важливими цілями.

Саме носії крилатих ракет окупанти у першу чергу передислокували з тимчасово окупованого Криму до Новоросійська й інших пунктів базування.

4 листопада з'явилася інформація про прильоти по ракетному кораблю "Аскольд", який стояв південніше Керчі у тимчасово окупованому Криму.

У вересні ракетним ударом у Севастополі було знищено великий десантний корабель окупантів "Мінськ". Також ураження зазнав підводний човен "Ростов-на-Дону".

Сили оборони України завдали удару по штабу командування російського флоту у Севастополі. У мережі з'явилося відео моменту ракетного прильоту.

Зараз ви читаєте новину «У ВМС відзвітували про знищені російські кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі