вівторок, 16 жовтня 2018 18:41

В УПЦ МП порівняли автокефалію для України з анексією Криму

В УПЦ МП порівняли автокефалію для України з анексією Криму
В УПЦ МП порівняли автокефалію для України з анексією Криму / стопкадр

В Українській православній церкві Московського патріархату порівняли рішення Вселенського патріархату про надання Українській православній церкві автокефалії з анексією Росією українського півострова Крим.

Константинополь прийняв одноосібне рішення, щодо української церкви, заявив глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент в коментарі "Настоящему времени".

"Наша церква звертається до Константинопольського патріархату із закликом скликати необхідну нараду, зустріч всіх помісних православних церков для того, щоб обговорити виниклі питання", - сказав Климент і додав, що це позиція більшості помісних церков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська церква готує жорстку відповідь для України

На питання журналіста, чи не є заклик до наради - шантажем і чи відповідає це догмам православ'я, Климент відповів, що причастя робить предметом шантажу Константинопольська патріархія.

"Те, що зараз відбувається з боку Константинополя, - це анексія території Української православної церкви. Те, що робить сьогодні Константинопольський патріархат, порівняно з анексією Криму", - заявив він.

11 жовтня синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля.

Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томосу як документа.

Зараз ви читаєте новину «В УПЦ МП порівняли автокефалію для України з анексією Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі