субота, 10 січня 2009 16:20

В Україні зупинився ще один завод

У п"ятницю на ЗАТ "Сєверодонецьке об"єднання Азот" зупинені основні виробництва. Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі Сєверодонецької міської ради.

Згідно з повідомленням, зупинка відбулася у зв"язку з обмеженням споживання природного газу за узгодженням з НАК "Нафтогаз України".

8 січня на брифінгу в Києві заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Володимир Тріколіч повідомив, що підприємства хімічної промисловості України на прохання НАК "Нафтогаз України" тимчасово скоротили споживання газу на 50%.

"Ми попросили хімічні підприємства скоротити на 50% споживання газу на 1-2 дні. Це близько 15 млн. кубометрів на добу", - сказав він.

При цьому Тріколіч додав, що "ми вирівняємо ситуацію, і вже завтра (9 січня) почнемо відновлення газу в повному обсязі".

До хімічних підприємств, які споживають газ як сировину, віднесені ВАТ "Дніпроазот", ВАТ "Рівнеазот", ВАТ "Концерн Стирол", ВАТ "Одеський припортовий завод", ВАТ "Азот", а також "Сєверодонецьке об"єднання "Азот".

ЗАТ "Сєверодонецьке об"єднання "Азот" (Луганська обл.) є третім за величиною в Україні виробником аміаку і одним із найбільших в Європі хімічних підприємств з виробництва азотних добрив, метанолу, оцтової кислоти, вінілацетату і його похідних, ацетилену, формаліну, каталізаторів, товарів побутової хімії й іншої хімічної продукції.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зупинився ще один завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі