субота, 06 лютого 2021 13:32

В Україні змінять процедуру реєстрації автомобіля

В Україні змінять процедуру реєстрації автомобіля
Передбачається збільшення терміну між теоретичним і практичним іспитами. Фото: Reuters

Міністерство внутрішніх справ планує змінити порядок отримання посвідчення водія.

Зміни внесуть також у підготовку водіїв та реєстрацію транспортних засобів. Про це йдеться на сайті відомства.

Нові зміни дозволять укладати договір купівлі-продажу автомобіля - надання послуги з перереєстрації транспортного засобу - в електронному вигляді з використанням сервісу "Електронний кабінет водія" без особистої присутності в такому органі суб'єкта отримання послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сервісний центр МВС у Києві вразив просторим open space з купою новацій

Крім цього, термін між теоретичним і практичним іспитами в територіальному сервісному центрі МВС збільшиться з 3 місяців до 2 років.

У разі складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач у посвідченні водія ставитимуть відповідну відмітку. Також відбудеться виключення норм, що регулюють відносини подання документів для підтвердження навичок керування транспортними засобами.

Особам, що проживають у віддалених населених пунктах, де відсутні територіальні сервісні центри МВС, дозволять здійснити обмін національного посвідчення водія, отримати міжнародне посвідчення водія в мобільних сервісних центрах МВС.

Камери зі штучним інтелектом застосовує компанія Amazon у мікроавтобусах для доставки. Пристрої знімають водія постійно.

Зараз ви читаєте новину «В Україні змінять процедуру реєстрації автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі