пʼятниця, 19 грудня 2014 01:26

В Україні запроваджують біометричну процедуру отримання шенгенської візи

В Україні запроваджують біометричну процедуру отримання шенгенської візи
Фото: tsn.ua

В Україні через місяць планують запровадити обов'язкову процедуру збору біометричних даних громадян України, які оформляють шенгенські візи.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Орієнтовно наприкінці січня 2015 року буде запроваджена обов'язкова процедура збору біометричних даних заявників при оформленні шенгенських віз", - йдеться у повідомленні.

У МЗС пояснили, що розгортання Візової інформаційної системи в Україні здійснюється з метою забезпечення оперативного обміну інформацією між компетентними службами держав Шенгенської зони.

Передбачено, що в базу даних буде вноситись уся інформація з анкети, яку подають в консульство, а також цифрова фотографія і відбитки всіх пальців рук. Зняття відбитків пальців здійснюється з використанням електронного сканера.

Діти до 12 років звільняються від надання біометричних даних. Також не потрібно повторне надання біометричних даних протягом наступних 59 місяців після внесення відповідної інформації у систему.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запроваджують біометричну процедуру отримання шенгенської візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі