середа, 30 липня 2008 17:58

В Україні запровадять аеротаксі

Державіаадміністрація розраховує вже найближчим часом упровадити в Україні таку послугу аероперевезень, як аеротаксі. Відповідна програма записана в новій редакції Повітряного кодексу України, яка на даний момент знаходиться на розгляді Верховної Ради України. Про це на прес-конференції повідомив голова Державіаадміністрації Олександр Давидов.

А.Давидов відзначив, що Державіаадміністрація має намір спростити процедуру реєстрації авіаперевізників за поданням послуг аеротаксі. "Там (у новій редакції Повітряного кодексу - ред) всі ці процедури по правилах польотів, по реєстрації дуже чітко прописані і істотно спрощені. Зокрема, узяті за основу європейські стандарти реєстрації", - додав А.Давидов.

Разом з тим, він відзначив, що на даний момент в Україні діють правила реєстрації авіаперевізників, розроблені ще в час Союзу, які є "дуже сильно зарегульованими і заважають розвитку польотів". "Зараз ми маємо всі можливості, щоб аеротаксі пішли, почали працювати і надавали послуги для населення", - підкреслив він, додавши, що для аеротаксі, згідно зі світовою практикою, використовуються ультралегкі моделі літаків вартістю до $500 тис., вагою до 450 кг і місткістю до 4-х чоловік. Ультралайт-літак без дозаправки може здійснювати перельоти на відстані до 2 тис. км.

А.Давидов також відзначив, що на заході практикується придбання таких літаків приватними особами або дрібними підприємствами-авіаперевізниками за програмою пайового володіння. Програма аеротаксі, за словами А.Давидова, буде реалізована в Україні, як тільки в аеропортах будуть обладнані спеціальні стоянки для цього транспорту, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «В Україні запровадять аеротаксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі