четвер, 28 січня 2010 08:41

В Україні введуть індекс безпеки медичних установ

В Україні введуть індекс безпеки медичних установ

В Україні найближчим часом планується ввести індекс безпеки медичних установ.

Про це заявив Міністр охорони здоров"я України Василь Князевич.

Як повідомляє офіційний сайт Юлії Тимошенко, В.Князевич пояснив, що "це ціла низка параметрів". "Зокрема ми говоритимемо про те, чи є лікарня безпечною для нас і її працівників. І відповідно проводитимемо акредитацію і ліцензування всіх цих закладів", - сказав він.

За словами В.Князевича, зараз фахівці Міністерства охорони здоров"я проводять відповідні консультації з європейським бюро Всесвітньої організації охорони здоров"я. "Ми вже зараз починаємо працювати, активно займатися для того, щоб здійснити повноцінну програму", - підкреслив він.

Міністр також повідомив, що після вибуху в Луганській лікарні N7, який був викликаний порушенням правил експлуатації кисневих балонів, Міністерство охорони здоров"я здійснило перевірку стану устаткування на предмет його безпечного використання.

"Все це устаткування знаходиться в жалюгідному стані. Я думаю, в п"ятницю на Всеукраїнській нараді ми обговорюватимемо це питання, щоб надалі вийти із загальнодержавною програмою переоснащення галузі, у тому числі і модернізації кисневого устаткування", - сказав В.Князевич.

Нагадаємо, раніше в результаті порушення правил безпеки в реанімаційному відділенні міської лікарні N7 міста Луганська стався вибух кисню.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «В Україні введуть індекс безпеки медичних установ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі