Ексклюзиви
пʼятниця, 07 серпня 2020 18:47

В Україні створили навчальний серіал про домашнє насильство

В Україні створили навчальний серіал про домашнє насильство
У серіалі навчають як виявити та припинити домашнє насильство. Фото: unsplash.com

Міністерство внутрішніх справ України та Мінцифрі спільно створили безкоштовний освітній курс, який підкаже жертвам домашнього насильства, куди звернутися по допомогу і як це зробити правильно. А також дає поради для випадкових свідків домашнього насильства.

Освітній серіал "Про протидію домашньому насильству за допомогою онлайн інструментів" презентували в п'ятницю, 7 серпня в Києві, повідомили в пресслужбі МВС.

Наразі створили 5 коротких 5-хвилинних роликів у вигляді освітнього серіалу. Перший розповідає про види домашнього насильства. Відео доповнене постановочними сценами, що ілюструють деякі типові для домашнього насильства ситуації. Ролі нападників та жертв виконують актори.

Участь в освітньому серіалі взяли: телеведучі Даніель Салем та Марія Єфросініна, співачка Tayanna, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, засновниця та ідеолог благодійної барахолки "Кураж Базар" Альона Гудкова, психолог Леся Матвєєва, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліці Олексій Білошицький, керівниця відділу моніторингу гендерних питань та координації протидії домашньому насильству Управління дотримання прав людини Національної поліції України Олена Дашутіна.

Як розповіла Катерина Павліченко, правоохоронні структури шукають нові підходи інформування суспільства, щоб формувати нульову толерантність до будь-яких проявів насильства, зупинити його мовчазне схвалення або виправдовування. Тому й створили цей серіал – "якісно новий продукт, який не лише інформує населення про те що таке домашнє насильство, куди звертатися, як діяти, а також навчає інструментам, які можуть допомогти в разі проблеми домашнього насильства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи за домашнє насильство в Україні можуть злетіти у сотні разів

Олександр Фацевич зазначив, що на сьогодні в Україні працює 45 груп протидії домашнього насильства, повноваження з реагування на домашнє насильство є також у патрульної поліції.

Освітній серіал можна безкоштовно переглянути на сайті цифрової освіти Дія.

Також в МВС нагадали про чат-бот police_helpbot в Telegram та Viber , створені для оперативного реагування та інформування щодо домашнього насильства.

101 тис. викликів через домашнє насильство надійшли на лінію "102" за 6 місяців від початку року.

Під час карантину тема домашнього насильства стала ще більш актуальною, оскільки члени сімей постійно перебували вдома у закритому приміщенні, повідомила заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створили навчальний серіал про домашнє насильство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути